عمل حلقه معده یکی از راه های لاغری است که به تازگی برخی را کنجکاو کرده است. برای اینکه بتوانید وزن خود را کاهش دهید راهکارهای زیادی وجود دارد. برخی از روش های موجود ساده و غیر تهاجمی محسوب می شوند؛ مثل رژیم غذایی و ورزش، برخی دیگر از روش ها تهاجمی اند و برای انجام آن ها نیاز به عمل لاغری وجود دارد. حلقه معده و یا باندینگ معده، یکی از این روش های تهاجمی است که در دکتر مایکو قصد داریم اطلاعات کاملی را درباره این جراحی، مراحل، هزینه ها و البته مزایا و عوارض آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
باندینگ یا عمل حلقه معده چیست؟
حلقه معده و یا همان باندینگ همان طور که گفته شد یکی از روشهای جراحی برای لاغر شدن و کاهش وزن سریع است. این جراحی، دستگاه گوارش انسان را هدف قرار داده و هدف آن این است که دور معده شما حلقه ای قرار دهد که جنس سیلیکونی دارد و قابل تنظیم است. وجود این جسم خارجی در اطراف معده باعث می شود شخص غذای کمتری مصرف کند. به دلیل محدودیت موجودی یعنی همان حلقه، معده ی شما غذای اضافه را پس می زند. پس با روند ایجاد محدودیت در مصرف غذا، شما پس از مدتی لاغرتر خواهید شد.
عمل حلقه انداختن معده چگونه انجام میشود؟
عمل حلقه معده در بیمارستان، توسط متخصص و تحت بیهوشی عمومی انجام خواهد شد. برای انجام این جراحی روشهای مختلفی وجود دارد که رایج ترینِ آنها، لاپاروسکوپی است. برای انجام جراحی ابتدا جراح برش هایی کوچک بر روی محلی که از قبل تعیین کرده است ایجاد می کند و از طریق این برش ها، حلقه سیلیکونی را وارد و دورِ بخش بالایی معده می اندازد. برای تکمیلِ کار، مایعی به این حلقه تزریق می شود و شروعِ کار این حلقه و ایجاد محدودیت توسط آن، به وسیله ی همین مایع خواهد بود. پس از آن، جراح محلی که برش داده بود را بخیه زده و جراحی حلقه معده تمام می شود. بعد از انجام عمل حلقه معده، لازم است در بیمارستان بستری شوید که مدت آن بستگی به وضعیت عمومی شما دارد.
حلقه معده بهتر است یا بالن؟
برای پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم که شاید عمل حلقه معده نسبت به عمل بالون معده ارجحیت نسبی دارد. برای مثال اگر بخواهیم یکی از مزیت های رینگ به نسبت بالون را بیان کنیم، می توانیم به این مورد اشاره داشته باشیم که رینگ، دور معده و بیرون از آن و کاملاً به دور از تماس با اسید معده قرار می گیرد. همین مسئله باعث شده است که بتوان رینگ را برای مدت حداقل ۱ سال حفظ کرد. اما بالون چون در داخل معده قرار می گیرد و در تماس با اسید است، حداکثر ۶ ماه قابل استفاده است.
از طرفی بالن یک روش کمتر تهاجمی است در حالیکه برای كوچك كردن معده با حلقه نیاز به جراحی و بخیه است. اما در کل فراموش نکنید که بهترین روش برای شما کاملاً بستگی به تشخیص پزشک و تمایل خودتان خواهد داشت. گزینه ی دیگری که برای عمل لاغری دارید، عمل اسلیو معده است که در آن بخش بیشتر معده کاملا بریده و از بدن بیرون آورده می شود. این روش هم غیر قابل برگشت است.
باندینگ معده بهتر است یا بای پس معده؟
عمل بای پس معده یک روش برگشت ناپذیر است که برای چاقی های خیلی مفرط استفاده می شود درحالیکه حلقه یک روش برگشت پذیر است که کمتر تهاجمی است. در بای پس، ساختمان معده دستکاری می شود در حالیکه عمل حلقه معده فقط یک روش بیرونی است که در آن بخش بالایی معده کمی تنگ می شود. در کل بای پس عملی است که شاید به هرکسی پیشنهاد نشود جز در مواقع خیلی حاد. باز هم در مورد این قضیه پزشک مشاور نهایی شماست.
هزینه عمل حلقه انداختن معده
هزینه عمل حلقه معده را نمی توان به صورت قطعی تعیین کرد چون این مسئله کاملاً بستگی به شرایط جسمانی شما، بیمارستانی که انتخاب می کنید، پزشک جراح، نوع بیمه و… دارد. برای مثال برخی از بیمه ها، نیمی از هزینه جراحی های لاغری را تقبل می کنند و یا اگر در بیمارستان دولتی عمل کنید، هزینه شما به تبع کمتر خواهد بود. پس نمی توانیم قطعی بگوییم هزینه جراحی حلقه معده چقدر است و شما پس از مشورت با پزشک خود می توانید از هزینه مطلع شوید.
کوچک کردن معده با حلقه برای چه کسانی مناسب است؟
در کل بهترین روش لاغری آن است که نیاز به اقدامات تهاجمی نداشته باشد. اما اگر شرایط فرد به گونه ای باشد که نتواند رژیم بگیرد و یا ورزش کند، گاهی انجام این جراحی ها اولویت می یابد. افرادی که کاندید انجام «عمل حلقه معده» هستند شامل موارد زیر می شوند:
مزایای حلقه معده
- پس از انجام این عمل و در صورت لزوم و بسته به خواست بیمار و یا شرایطِ او، می توان حلقه را خارج کرد. به عبارتی این جراحی برگشت پذیر است.
- باندینگ معده باعث می شود فرد بتواند راحت تر وزن کم کند و به اعتماد به نفس بیشتری دست یابد.
- كوچك كردن معده با حلقه را می توان با روش لاپاروسکوپی که کم خطرتر است انجام داد.
- زمان و هزینه انجام این جراحی، به نسبت سایر جراحی های لاغری کمتر است.
- با استفاده از باندینگ معده، تغییرات زیادی در سیستم گوارشی فرد ایجاد نخواهد شد و مثلاً جذب مواد غذایی تحت تأثیر قرار نمی گیرد.
عوارض و خطرات عمل حلقه معده
هر جراحی به تبع اثرات مثبتی که ایجاد می کند، دارای عوارض جانبی ای نیز خواهد بود.
- واکنش حساسیتی: ممکن است به دلیل وجود جسم خارجی در بدن، سیستم ایمنی واکنش نشان داده و علائم عفونت را بروز دهد.
- آسیب به جدار معده: اگر فشار ناشی از حلقه بیش از حد شود، ممکن است به دیواره معده آسیب شدیدی وارد کند.
- پارگی و یا جابجایی حلقه.
- اثر ضعیف تر نسبت به سایر جراحی های لاغری.
- چون نمی تواند بر گرسنگی فرد اثر داشته باشد، این حس در فرد از بین نمی رود و به ریزه خواری روی می آورد که خود باعث ابتلا به عوارض چاقی می شود.
کلام آخر در مورد كوچك كردن معده با حلقه …
در این مطلب سعی کردیم برای شما یکی از روش لاغری به نام حلقه گذاری و یا باندینگ معده را شرح دهیم و آن را از نظرات مختلف مورد بررسی قرار دادیم. در انتهای این مقاله عوارض و مزایای عمل حلقه معده را برایتان شرح دادیم. حالا می توانید بررسی کنید که آیا انجام این جراحی به نفع شما خواهد بود یا نه!
منبع
سوالات شما
عمل حلقه معده چیست؟
عمل حلقه معده، Gastric ring operation و یا همان باندینگ یکی از روش های جراحی برای لاغری است که هدف آن این است که دور معده حلقه ای سیلیکونی و قابل تنظیم قرار دهد. وجود این جسم خارجی در اطراف معده باعث می شود شخص غذای کمی بخورد و غذای اضافه را پس بزند.
عوارض و خطرات باندینگ یا حلقه معده کدامند؟
واکنش حساسیتی، آسیب به جدار معده، پارگی و یا جابجایی حلقه، اثر ضعیف تر نسبت به جراحی های لاغری دیگر و ریزه خواری از عوارض این عمل است.
8 دیدگاه
سلام. میشه در مورد پیکر تراشی هم یک مقاله بذارید لطفا؟
بله حتما. به زودی در مورد پیکرتراشی هم مقاله ای منتشر می کنیم.
بسیاررررررر عالی:)
ممنون از توجه شما دوست عزیز
حلقه بهتره بالون معده؟
بستگی به نظر پزشک داره اما می تونیم بگیم که بالون معده به نسبت حلقه کم دردسر تر هست.
سلام چندپزشک جراح مراجعه کردم گفتند باندینگ منسوخ شده است آیا درسته؟ و ممکنه حدودی از قیمت حلقه گذاری معده را بفرمایید؟ یا مثلا عدد حداقل و حداکثری آن
سلام دوست عزیز. بله گویا به دلیل عوارضی که داشته متوقف شده. بهتره در قدم اول راه های کاهش وزن سریع را از پزشکان متخصص تغذیه و رژیم درمانی امتحان کنید و در مرحله ی بعد به بررسی سایر عمل های لاغری بپردازید. عمل هایی که شاید نتیجه ی سریعتری نسبت به ورزش و رژیم مناسب دارند اما قطعا عوارض ایجاد می کنند.