سردرد جزو علائمی است که در بسیاری از مواقع در اثر بیماریهای خاص به وجود میآید؛ همچنین در برخی از مواقع ممکن است که به وجود آمدن سردرد بر اثر بیماری خاصی نباشد و علت آن ناشناخته باقی بماند. اگر شما نیز سردرد دارید و دلیل آن را نمیدانید، در ادامه با دکترمایکو همراه باشید:

علت سردرد چیست؟
در حالت کلی بهتر است در صورت سردرد مداوم به پزشک معالج مراجعه کنید. از علتهای سردرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دهیدراستون (کم آبی بدن)
- فشار خون بالا
- خماری ناشی از مصرف الکل
- آنفولانزا
- خستگی، گرسنگی، کم خوابی، استرس
- خونریزی مغزی یا خونریزی در اطراف آن
- سینوزیت
- ضربه مغزی
- سکته مغزی
- مصرف برخی از خوراکیهای سرد و یا بسیار شیرین همانند بستنی، شکلات و..
- تومور مغزی

هشت سردرد خطرناک!
سردرد در برخی از مواقع به دلیل موارد بسیار جزئی مانند خستگی، کم خوابی و… به وجود میآید. اما بعضی از سردردها وجود دارند که بسیار خطرناک هستند. در ادامه میتوانید با ۸ نوع سردرد خطرناک آشنا شوید.
- سردردهای خوشهای
- سردردهای تنشی یا هیجانی
- سردردهای میگرنی
- سردردهای ناشی از فشار خون بالا
- سردردهای ناشی از بیماری سینوزیت
- سردرد ناشی از عفونت دندان
- سردرد ناشی از عفونت پرده مغزی (مننژیت)
- سردرد ناشی از بیماریهای چشمی

تمام انواع سردرد
سردردها به جهت دلایل بروز، به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند و هریک از این انواع، نشانهها و علائم خاص و متفاوتی دارند. از انواع مختلف سردردها میتوان به سردردهای تنشی، میگرنی، سینوزیت، خوشهای، هیپک، صبحگاهی، پریود، در بارداری، گردنی و پشت سر، همراه با حالت تهوع، در کودکان، پیشانی و جنسی اشاره کرد.
اگر سردردهای مکرر شما را خسته کرده است، میتوانید به دو صورت حضوری (در صورت نیاز به معاینه) و یا آنلاین (تلفنی، متنی و تصویری) با پزشکان مطب و بیمارستان های دکتر مایکو مشورت نمایید.
سردرد سمت چپ
برخی از سردردها وجود دارند که درد تنها در سمت چپ سر بروز پیدا میکنند. به طور کلی سردردهای میگرنی و خوشهای، سمت چپ سر را درگیر میکنند. علاوه بر این موارد، درد سمت چپ سر میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- سبک زندگی ناسالم
- مصرف دارو به صورت خودسرانه
- ویروس، عفونت و آلرژی
- ضربه به سر
- مشکلات عصبی
- سکته
- فشار خون بالا
- تومور مغزی

سردرد سمت راست
ممکن است سردرد در کل قسمتهای سر به وجود آید. همچنین ممکن است که این درد فقط یک قسمت خاص از سر همچون قسمت راست سر را در بر گیرد. در زیر میتوانید دلایل بروز درد در قسمت راست سر را مشاهده کنید.
- اختلالات زمینهای (زمینه ژنتیکی، دندان فروچه، اختلال اضطرابی و…)
- خود درمانی و مصرف نادرست دارو
- مشکلات عضلانی بخصوص درد در ناحیه گردن
- عفونت سینوس
- سردرد تنشی
سردرد بعد از بوتاکس
تمامی افراد پس از تزریق بوتاکس دچار سردردهای جزئی و خفیف در قسمت پیشانی میشوند. به طور کلی بروز این نوع سردردها طبیعی است و چیزی دور از انتظار نیست. این عارضه حدود 2 الی 3 روز از بین میرود اما ممکن است که در برخی از افراد، تا حدود یک هفته ادامه پیدا کند. در نظر داشته باشید که در صورت بهبود پیدا نکردن درد پیشانی و سر بهتر است که به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

در فشار خون بالا کجای سردرد میکند؟
همان طور که میدانید، سردرد در فشار خون بالا بسیار شایع است. به طور کلی تمامی افرادی که مبتلا به فشار هستند در برخی از مواقع دچار سردرد میشوند. این درد عمدتاً در ناحیه گردن و پشت سر به وجود میآید. اما در نظر داشته باشید که این گرفتگی و درد در برخی از مواقع نیز ممکن است که در دیگر قسمتهای سر به وجود و یا احتمال اینکه کل قسمتهای سر دچار درد و گرفتگی شوند نیز وجود دارد. به طور کلی این نوع سردردها، در ابتدا در قسمت پشت سر به وجود میآیند و این درد تا روی شانهها نیز گسترش پیدا میکند.
دیسک گردن و سردرد
سردردهای شدید در برخی از مواقع به دلیل دردهای گردن و یا دیسک گردن به وجود میآیند. به طور کلی درد سر با دیسک گردن در ارتباط است. این نوع سردردها در ابتدا با درد کمی شروع میشوند و به مرور افزایش پیدا میکنند. از علائم سردردهای گردنی میتوان به سردرد همراه با درد شانه، سرفه و عطسه همراه سردرد، درد پیش رونده از گردن تا اطراف شقیقه و… اشاره کرد.
در برخی از مواقع این نوع سردردها بسیار خطرناک و شدید هستند و تنها راه رهایی از آن مراجعه به پزشک است. متورم شدن گردن، حالت تهوع و استفراغ، از دست دادن تعادل و سرگیجه از علائم خطرناک سردرد گردنی به حساب میآیند.

افسردگی و سردرد تنشی
سردردهای تنشی از رایجترین انواع سردردها به حساب میآیند و نسبت به انواع دیگر سردردها بیشتر بروز پیدا میکنند. در نظر داشته باشید که برخی مواقع، افسردگی میتواند، دردهای مختلفی را در قسمتهای بدن به وجود آورد. یکی از عارضههایی که در افرادی که دچار افسردگی هستند به شدت به وجود میآید، درد در قسمتهای مختلف سر است.
به طور کلی افسردگی جزو یکی از مواردی است که باعث بروز سردرد تنشی میشود. این نوع سردردها به طور کلی از اظطراب، استرس و احساسات منفی به وجود میآیند. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که دچار استرس و نگرانی و همچنین مشکلات عصبی هستند، نسبت به افراد دیگر بیشتر دچار سردردهای تنشی میشوند. بهترین درمان برای این نوع از سردردها، جدایی از استرس و اضطراب است؛ هرچند مشورت با پزشک بهترین روش برای درمان به حساب میآید.

کلام آخر
اگر مدام سردرد دارید، بهتر است این موضوع را جدی بگیرید و به پزشک جهت تشخیص و درمان خود مراجعه کنید. سردرد مشکلی است که اگر به آن بیتوجه باشید، شاید بعدها برایتان مشکلات بزرگتری را به دنبال داشته باشد. در صورت داشتن سر درد، میتوانید با شمارههای درج شده تماس بگیرید و از کارشناسان دکتر مایکو بخواهید شما در انتخاب پزشکان مطب و بیمارستان ها راهنمایی کنند.
«اگر دچار سردرد می شوید و علت آن را هم می دانید تجربه ی خود را با سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.»
منابع: