رنگ ادرار شما تغییر پیدا می کند؟ مطمئنا برای شما نیز پیش آمده است که در برخی از مواقع و همان لحظه از خود پرسیدهاید که این نشانه چیست؟ به طور معمول تغییر رنگ ادرار از دیدگاه برخی از افراد حائز اهمیت نیست، اما در نظر داشته باشید که این وضعیت در برخی مواقع میتواند نگران کننده باشد. در این مقاله از دکتر مایکو قصد داریم تا درمورد تغییر رنگ ادرار صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

انواع رنگ ادرار کدامند؟
تغییر رنگ ادرار جزو یکی از مشکلات گوارشی است که برای تمامی ما به وجود آمده است. بیشک میتوان گفت هر فردی در طول زندگی خود با این مشکل مواجه شده است. به هرحال چیزی که در این میان مهم است، این است که ما بتوانیم انواع رنگهای ادرار را بشناسیم و علت به وجود آمدن آنها را بدانیم. از انواع رنگهای ادرار میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- رنگ زرد تیره و روشن
- رنگ صورتی و یا قرمز
- رنگ نارنجی
- رنگ سبز یا آبی
- رنگ قهوهای

رنگ ادرار قهوهای نشانه چیست؟
ادرار قهوهای رنگ یکی از انواع رنگهای ادرار است که به دلایل مختلف به وجود می آید. در نظر داشته باشید که ادرار قهوهای رنگ فقط نشان دهنده یک موضوع یا بیماری خاص نیست، بلکه عوامل متعددی وجود دارند که در رابطه با این موضوع تأثیرگذار هستند. به طور کلی ادرار قهوهای رنگ بر اثر دلایل زیر به وجود میآید.
- آسیب بسیار شدید به عضلات
- مصرف برخی از داروهای خاص مانند کلروکین، پریماکین، مترونیدازول، متوکاربامول
- عفونت مجاری ادرار
- اختلالات کلیوی و کبدی
رنگ ادرار زرد
یکی از مهمترین سوالاتی که برای افراد پیش میآیند این است که زرد بودن ادرار نشانه چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که رنگ طبیعی ادرار، زرد کمرنگ و متمایل به طلایی است. اما معمولا رنگ ادرار زرد تیره، طبیعی نیست که میتواند کمی نگرانکننده باشد. به طور معمول، رنگ ادرار زرد تیره نشان دهنده از دست دادن آب بدن است. اگر در طول روز به اندازه کافی آب مصرف نکنید، ترکیبات موجود در ادرار شما غلیظ میشود و همین امر باعث میشود که رنگ ادرار شما به رنگ زرد تیره تغییر پیدا کند.

گاهی نیاز نیست تا برای یک مشکل کوچک به پزشک مراجعه کنید. در این زمینه پزشکان دکتر مایکو در خدمت شما هستند تا به صورت آنلاین یعنی تلفنی، متنی و تصویری با آنها مشورت کنید. آنها توضیحات لازم را درباره مشکلتان در اختیارتان قرار میدهند و در صورت نیاز آزمایش برایتان صادر می کنند.
ادرار نارنجی رنگ نشانه چیست؟
به طور کلی رنگ ادرار نارنجی در اثر مصرف برخی از داروها همچون ریفامپین، مسهلها، فنازوپیریدین، سولفاسالازین و همچنین برخی از داروهای شیمی درمانی به وجود میآید. علاوه بر این مورد، رنگ ادرار نارنجی میتواند نشان دهنده برخی از مشکلات مانند مشکلات کبدی و مجاری صفراوی نیز باشد. در برخی از مواقع نیز، نارنجی بودن رنگ ادرار نشان دهنده کم آبی بدن است.

رنگ ادرار سفید نشانه چیست؟
رنگ ادرار سفید به طور معمول نشان دهنده التهاب و عفونت واژن، حالب، کلیه و مجرای ادرار است. علاوه بر این مورد، در برخی از زنان باردار نیز رنگ ادرار به رنگ سفید مات و غیر شفاف تغییر پیدا میکند. لازم به ذکر است که رنگ ادرار سفید در بارداری میتواند نشان دهنده سنگ کلیه و یا عفونت مجرای ادراری باشد.
رنگ ادرار فسفری نشانه چیست؟
ممکن است که رنگ ادرار شما نیز به رنگ فسفری تغییر پیدا کرده باشد و از خود بپرسید که آیا این موضوع غیر طبیعی و خطرناک است و یا خیر؟ خب قبل از هرچیزی بایستی بگوییم که نیازی به نگرانی در رابطه با این موضوع نیست. در نظر داشته باشید که ادرار فسفری رنگ به طور معمول در اثر مصرف برخی از مواد غذایی به وجود میآید. گاهی در برخی از مواد غذایی رنگدانههایی وجود دارد که باعث میشود رنگ ادرار شما به رنگ فسفری تغییر پیدا کند. مصرف برخی از داروها نیز در تغییر رنگ ادرار به رنگ فسفری نقش دارند.

رنگ ادرار کهربایی نشانه چیست؟
ممکن است که تا به حال رنگ ادرار کهربایی را نشنیده باشید. اما جالب است بدانید که رنگ ادرار میتواند به رنگ کهربایی نیز تغییر پیدا کند. تعبیر رنگ ادرار به رنگ کهربایی به طور معمول در اثر کم آبی بدن رخ میدهد. اما این تنها علت تغییر رنگ ادرار به رنگ کهربایی نیست، بلکه این تغییر میتواند نشان دهنده برخی از مشکلات کبدی و کلیوی نیز باشد. همچنین در نظر داشته باشد که رنگ ادرار کهربایی در اثر رابدیمیلوز که به معنای آسیبهای عضلانی است نیز به وجود میآید.
و در پایان…
تغییر رنگ ادرار میتواند نشان دهنده موضوعات بسیار مختلفی باشد؛ ادرار همواره میتواند به رنگهای مختلفی تغییر پیدا کند و میتوان گفت رنگ ادرار دارای انواع مختلفی است. توجه داشته باشید که برخی از رنگهای ادرار، نشان دهنده موضوعات و بیماریهای خاصی هستند. اما در برخی از مواقع نیز میتواند رنگ ادرار نشان دهنده یک موضوع جزئی مانند کمبود آب و مایعات باشد. اگر رنگ ادرارتان تغییر کرده است، نگران نباشید. شما تنها با یک تماس تلفنی، تصویری یا چت با پزشکان دکتر مایکو میتوانید مشکل خود را پیگیری کنید.

«اگر رنگ ادرار شما هم مدام تغییر می کند و علت آن را کشف کرده اید آن را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.»
منابع:
6 دیدگاه
سلام
با مصرف لبو قرمز رنگ ادرار قرمز تیره میشه
سلام دوست عزیز. بله حدودا در 10 درصد مواقع بخاطر عدم توانایی بدن برای جذب رنگدانههای قرمز ادرار و مدفوع رنگ قرمز پیدا می کنند.
سلام ادار کوچیکه من همان طور در بالا نشان داده بودید رنگش 6و7 بوده میخام نظر شما را بدونم خطر داره
سلام دوست عزیز. این رنگ ادرار نشانه ی کم آبی شدید بدن است که می تواند عوارض زیادی داشته باشد. بهتر است آب بیشتری مصرف کنید تا اگر از کم آبی است حل شود. البته رنگ ادرار قهوه ای می تواند به دلیل آسیب بسیار شدید به عضلات، مصرف برخی از داروهای خاص مانند کلروکین، پریماکین، مترونیدازول، متوکاربامول، عفونت مجاری ادرار و اختلالات کلیوی و کبدی هم باشد. پس بهتر است در این باره حتما با پزشکان متخصص دکترمایکو مشورت کنید. کافیست نوبت حضوری یا غیر حضوری (تلفنی، متنی و تصویری) دریافت کنید.
سلام خسته نباشید.رنگ ادرار من شماره ۵ درتصویر بالاست ولی الان بعد دو روز رنگ ادرار من سفید رنگ شده و از سه روز پیش تا الان سرگیجه و فشار در پشت سر و قفسه سینه و درد در زیر دنده ها و پهلو ها و کمر دارم .علت این درد ها چیست .اکو قلب هم انجام دادم قلبم مشکلی نداشت
سلام وقتتون بخیر.
عفونت های دستگاه ادراری (UTI) و عفونت کلیه می توانند علت درد و تغییر رنگ ادرار در مردان باشند. البته موارد دیگر هم محتملند پس لازم است آزمایش خون یا ادرار دهید تا علت مشخص شود. برای اینکار نیازی نیست حتما به مطب پزشک مراجعه کنید، می توانید خیلی راحت از پزشکان دکتر مایکو نوبت تصویری، متنی یا تلفنی بگیرید تا آزمایش و داروهای مناسب شما در نسخه ی الکترونیک ثبت شود و به راحتی آن ها را تهیه کنید.