درمان بیماری پارکینسون که اختلالی در سیستم عصبی است بسیار حیاتی است چراکه حرکات افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم این بیماری به تدریج خود را نشان میدهد و با لرزش کوچک در دست آغاز میشود. البته درمان بیماری پارکینسون به طور قطعی پیدا نشده است؛ اما تا حد زیادی با استفاده از مصرف دارو میتوان علائم و عوارض آن را کنترل کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا این راه های درمان را بهتر بشناسیم.
بیماری پارکینسون درمان دارد؟
درمان پارکینسون هنوز به طور قطع پیدا نشده است؛ اما داروهای زیادی وجود دارند که برای کنترل این بیماری مغز و اعصاب مفید هستند. در این زمینه میتوان از لودوپا، آمانتادین، بیپریدن و سلژلین استفاده کرد. زمانی که بیمار از این داروها استفاده کند، میتواند علائمش را کاهش دهد. اما هنگام قطع دارو، ممکن است علائم با شدت بیشتری ادامه پیدا کند. گاهی اوقات پزشک متخصص برای درمان بیماری پارکینسون، جراحی را هم در نظر میگیرد.
درمان پارکینسون کشف شد؟
اخیراً محققان دانشگاه در آمریکا از طریق داروهایی که مالاریا را درمان میکنند، قصد دارند دارویی را برای درمان بیماری پارکینسون کشف کنند. در این زمینه محققان توانستهاند چشمانداز خوبی را برای از بین بردن این بیماری پیشرونده پیدا کنند. به همین دلیل این امید وجود دارد که در چند سال آینده بتوان یک درمان قطعی کشف کرد.
درمان پارکینسون خفیف
درمان مریضی پارکینسون خفیف نسبت به پیشرفته آسانتر است. معمولاً در این بیماری میتوان با استفاده از داروها به میزان زیادی علائم بیماری را کنترل کرد. پزشک متخصص در این زمینه توصیه میکند که سبک زندگی خود را تغییر دهید و ورزشهای هوازی را به طور مداوم انجام دهید. در بعضی از مواقع فیزیوتراپی که باعث تعادل و کشش میشود هم توصیه میکنند.
درمان پارکینسون پیشرفته
درمان بیماری پارکینسون پیشرفته به طور قطع وجود ندارد؛ اما میتوان با استفاده از تعدادی دارو، عمل جراحی و سایر روشهای دیگر برای درمان آن اقداماتی انجام داد که عبارتند از:
- دارو: برای درمان این بیماری میتوان از داروهایی استفاده کرد که میزان دوپامین را در مغز افزایش میدهد. همچنین باید از داروهایی استفاده کرد که تاثیر زیادی روی مواد شیمیایی مغز دارند. یکی دیگر از داروهایی که برای درمان پارکینسون استفاده می شود، داروهایی است که علائم غیر حرکتی را کنترل میکنند.
- تحریک عمقی مغز: در این روش از طریق جراحی الکترودهای تحریککننده در بخشی از مغز قرار میگیرند. با استفاده از تحرکاتی که انجام میشود، میتوان علائم این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد.
- سایر روش های درمانی: برای درمان بیماری پارکینسون از روشهای دیگری چون فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی و … هم استفاده می شود.
برای درمان پارکینسون چه بخوریم؟
بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است، رژیمهای غذایی که دارای آنتی اکسیدان هستند میتوانند در مغز برای جلوگیری از پیشرفت بیماری پارکینسون مفید باشد. با بروز پارکینسون در بدن، آنتی اکسیدانها از تعادل خارج میشوند و رادیکالهای آزاد در بدن ایجاد میشوند. اما با استفاده از برخی از مواد غذایی میتوان آنها را کنترل کرد که عبارتند از:
- آجیلهایی چون گردو و پسته
- توتهایی مثل زغال اخته، بلوبری، سنجد و شاه توت
- سبزیجات مختلف چون بادمجان، اسفناج، کلم، گوجه فرنگی و غیره
جدیدترین روش درمان قطعی پارکینسون
روشهای درمانی که برای پارکینسون به کار برده میشوند، برای کنترل علائم هستند؛ اما درمان قطعی آن هنوز ایجاد نشده است. امروزه برخی از روشهای جدید برای کنترل علائم عبارت است از:
- پیوند سلول بنیادی که با استفاده از اضافه کردن نورونهای مصرفکننده دوپامین در مغز انجام میشود.
- درمانهایی که باعث ترمیم نورونهای آسیب دیده میشوند.
- ژن درمانی
درمان شدگان پارکینسون
با توجه به اینکه برای بیماری پارکینسون درمان قطعی وجود ندارد، پس درمان شدگان آن بسیار نادر هستند. تنها افرادی که از داروهای مخصوص در این زمینه استفاده میکنند، توانستهاند این بیماری را تا حد زیادی در بدن خود کنترل کنند. به همین دلیل این افراد میتوانند با تعادل بیشتری انواع حرکات و کارهای روزانه خود را انجام دهند.
داروهای پارکینسون
داروی آنتی اکسیدان جزو داروهایی هستند که برای درمان پارکینسون بسیار مفیدند. با استفاده از این داروها میتوان میزان دوپامین را به تعادل رساند. داروهای اصلی در این زمینه آنتی کولینرژیکو و دوپامینرژیک هستند. این داروها باعث میشود که عملکرد استیل کولین متوقف شود و در این صورت میزان دوپامین مغز افزایش پیدا میکند. در واقع این نوع داروها به عنوان یک جایگزین دوپامین و جلوگیری از تخریب آنها تجویز خواهند شد.
درمان پارکینسون در خانه
امروزه با استفاده از کاردرمانی در منزل میتوان بیماری پارکینگسون را به خوبی کنترل کرد. در این روش با استفاده از تمریناتی که توصیه میشود، بیمار موردنظر میتواند تا حد زیادی از پیشرفت بیماری خود پیشگیری کند. کاردرمانی در منزل با این هدف صورت میگیرد که بیمار قادر باشد تمامی کارهای شخصی روزمره ی خود را به تنهایی انجام دهد.
سیاه دانه و پارکینسون
سیاه دانه جزو بهترین گیاهانی است که برای درمان بیماری پارکینسون مورد استفاده قرار میگیرد. بیماران باید در طول شب سر، مفصل و پاهای خود را با استفاده از روغن سیاه دانه ماساژ دهند تا بتوانند از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. همچنین توصیه میشود که یک قاشق غذاخوری از این گیاه را همراه با عسل و سرکه در هر وعده غذایی مصرف کنید تا علائم بیماری را در بدن خود کاهش دهند.
حجامت و پارکینسون
حجامت یک روش درمانی موثر برای درمان پارکینسون است که میتواند تا حد زیادی علائم بیماری را کاهش دهد. حجامت باعث میشود صفرا و سودا در بدن از بین برده شود و به درمان بیماری کمک میکند. حجامت برای سایر بیماریهای دیگر چون فشار خون، دیابت، درد عضلانی، کم اشتهایی، کم خونی و ناباروری زنان هم موثر است.
روش جدید درمان پارکینسون
برای درمان بیماری پارکینسون از داروهای مختلف استفاده میشود که باعث میشود سلولهای تحلیل رفته دوباره تحریک شوند تا بتوانند دوپامین بیشتری را تحریک کنند و تعادلی در مغز برقرار شود. جدیدترین روشهایی که برای درمان این بیماری در نظر گرفته شده است، ژن درمانی و استفاده از سلولهای بنیادی است که ممکن است دسترسی به آنها سخت باشد اما تا حد زیادی کمک کننده اند.
درمان پارکینسون با سلولهای بنیادی
بر اساس تحقیقات زیادی که انجام شده است، با استفاده از سلولهای بنیادی میتوان برای درمان بیماری پارکینسون اقدام کرد. در این روش سلولهای بنیادی به طور مستقیم به قسمتهای آسیب دیده ی مغز وارد میشوند. در نهایت این سلولها میزان دوپامین را در بدن تنظیم می کنند تا علائم بیماری را کاهش دهند. اما توجه داشته باشید که این تنها یک روش بهبود برای بیماری پارکینسون است و درمان قطعی آن نخواهد بود.
آیا بیماری پارکینسون درمان قطعی دارد؟
امروزه درمان خاصی برای پارکینسون پیدا نشده است؛ اما خوشبختانه بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است، میتوان در آینده ی نزدیک به درمان قطعی پارکینسون دسترسی پیدا کرد.
سخن پایانی
بیماری پارکینسون یک نوع بیماری است که در حرکات بیمار اختلالاتی را ایجاد میکند. امروزه روش قطعی برای درمان آن ایجاد نشده است؛ اما با استفاده از روشهای درمانی مختلف یعنی دارو، ژن درمانی، سلول بنیادی و … میتوان پارکینسون را کنترل کرد.
«اگر شما هم در مورد درمان پارکینسون اطلاعات و تجربه ای دارید آن را با خوانندگان دیگر این مقاله در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.»
منابع:
2 دیدگاه
سلام، من آرش آوازه طلب مدت تقریبا دوساله که پارکینسون دارم ولی فقط یکساله که بیماری م رو دکتر تشخیص داده خواستم اولا بگم حتما با کوچکترین لرزش دست به دکتر متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید و دوما ورزش به شدت میتونه کمک باشه ، من الان هر روز حداقل یک ساعت ورزش میکنم، درضمن داشتن روحیه قوی و شاد بودن هم که واجبه، سالم و شاد باشید.
سلام این بیماری معمولا از مشکلات گوارشی ناشی میشه پس کسانی که دچار یبوست ومشکلات معده مثل اسید معده هستن باید در جوانی درمان کنند تا در سن بالا دچار پارکینسون نشن این تجربه من هست که با یه نفر پارکینسونی بدست آوردم