بیماری مالاریا جزو بیماریهای انگلی به حساب میآید. این بیماری به طور کلی از نیش پشههای آلوده به انسان منتقل میشود و مانند بسیاری از بیماریهای دیگر با علائم و نشانههایی همراه است و درمانهای متعددی دارد. در ماه های اخیر چند مورد مالاریا در ایران هم ثبت شد بنابراین بهتر است با دکترمایکو همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در رابطه با این بیماری گرمسیری در اختیار شما قرار دهیم.
انواع مالاریا
بیماری مالاریا دارای انواع مختلفی است. به طور کلی این بیماری عفونی (انگل پلاسمودیوم) دارای سه گونه زیر است:
- پلاسمودیوم ویواکس
- پلاسمودیوم مالاریه یا مالاریای سه _ یک خوش خیم
- پلاسمودیوم فالسیپاروم یا مالاریای سه _ یک بدخیم
علائم مالاریا
علائم مالاریا به طور معمول حدود ۱۰ روز الی ۴ هفته پس از عفونت بروز پیدا میکند. در برخی از مواقع نیز علائم مالاریا حدود چند مال طول میکشد. در زیر میتوانید علائم مالاریا را مشاهده کنید.
درمان مالاریا
به طور کلی، بیماری مالاریا با استفاده از داروهایی که موجب از بین رفتن انگل میشوند، درمان میشود. نوع داروهای مورد استفاده و مدت زمان درمان با توجه به فاکتورهای زیر متغیر است.
- نوع انگل مالاریایی که باعث ایجاد عفونت در بدن شما شده است.
- سن شما
- میزان شدت علائم شما
- باردار بودن
از داروهایی که برای درمان مالاریا استفاده میشوند میتوان به نمونههای زیر اشاره نمود:
- درمانهای ترکیبی مبتنی بر آرتمیسینن ACTs)ا)
- کلروکین فسفات
- مفلوکیین
- پریماکویین فسفات
- داکسی سایکلین
درمان قطعی مالاریا
در نظر داشته باشید که مالاریا یک بیماری کشنده است و اگر درمان نشود، منجر به مرگ فرد بیمار میشود. درمان قطعی مالاریا، استفاده از داروهایی است که پزشک برای شما تجویز میکند. همچنین شما میتوانید از راهنماییها و مشاورههای افراد خبره نیز در این زمینه کمک بگیرید. ما به شما پیشنهاد میکنیم که برای رهایی قطعی از بیماری مالاریا، حتما لیست پزشکان بیماری های عفونی و گرمسیری دکتر مایکو که از متخصصین با تجربه هستند استفاده کنید. شما می توانید برای مشورت با پزشک به هر دو صورت حضوری و غیر حضوری، یعنی تصویری، تلفنی و متنی، به راحتی اقدام کنید.
پشه مالاریا در ایران (انواع مالاریا در ایران)
همانطور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره کردیم، مالاریا بر اثر نیش پشه آنوفل به وجود میآید. به عبارتی هرچه تعداد پشه آنوفل در کشور کمتر باشد، میزان مبتلایان به این بیماری نیز کمتر هستند. در جهان، تعداد زیادی از این نوع پشه وجود دارد که خوشبختانه تعداد کمی از آن در کشور ما وجود دارد. این بدان معنا است که تعداد افرادی که در کشور ما مبتلا به بیماری خطرناک و مرگبار مالاریا میشوند همواره بسیار کم است.
به طور کلی، در ایران حدود ۲۹ نوع پشه مالاریا وجود دارند که معمولا تنها ۷ نوع از آنها ناقل بیماری هستند. نام این ناقلین به شرح زیر است:
- آنوفل سوپرپیکتوس
- آنوفل ماکولیپنیس
- آنوفل ساکاروی
- آنوفل کولیسیفازیس
- آنوفل استفنسی
- آنوفل فلوویاتیلیس
- آنوفل دتالی
زخم پشه مالاریا (پشه انوف)
یکی از عوارضی که پس از نیش پشه آنوفل به وجود میآید، زخم آن قسمت از بدن است. در نظر داشته باشید که ایجاد این زخم کاملا طبیعی است پس نیازی به نگرانی نیست. به طور کلی، این زخم با به کارگیری درمانهای لازم و مصرف داروهای موردنظر از بین خواهد رفت. اما در نظر داشته باشید که اگر این زخم گسترش پیدا کند، حتما لازم است که به دکتر مراجعه کنید.
مالاریا مغزی
بیشک میتوان گفت مالاریای مغزی یکی از تهدیدکنندهترین انواع این بیماری به حساب میآید. ممکن است که از خود بپرسید که مالاریای مغزی چیست؟ اگر رگهای کوچک و ظریفی که به مغز میروند، توسط سلولهای خونی دارای انگل مسدود شوند، مالاریای مغزی به وجود میآید. مالاریای مغزی میتواند زندگی افراد را به خطر بیندازید. این عارضه، در برخی از مواقع نیز باعث تشنج و کما میشود!
عوارض مالاریا
در نظر داشته باشید که مالاریا یکی از بیماریهای مرگبار و خطرناک به حساب میآید. این بیماری به طور کلی عوارض جدی به همراه دارد. در زیر میتوانید عوارض مربوط به این بیماری را مشاهده کنید.
- مشکلات تنفسی
- نارسایی ارگانهای درونی
- قند خون پایین
- مالاریای مغزی
در نظر داشته باشید که اگر این بیماری در زمان مناسب درمان نشود، مشکلات بسیاری جدیتر و عوارض متعدی را نیز به وجود میآورد. پس بهتر است که در درمان این بیماری معطل نکنید و هرچه زودتر راههای درمان را در پیش بگیرید.
سخن پایانی
بیماری مالاریا می تواند زندگی انسان را به طور جدی تهدید کند. این بیماری بر اثر نیش پشه آنوفل به وجود میآید. بیماری مالاریا دارای انواع مختلفی است و علائم و نشانههای مختلفی را به همراه دارد. اگر شما نیز دچار این بیماری شدهاید، ما به شما پیشنهاد میکنیم که از طریق شمارههای درج شده در این مقاله، با پزشکان دکتر مایکو ارتباط برقرار کنید و از مشاوره و راهنماییهای این گروه جهت بهبودی خود بهره مند شوید.
«اگر در مورد بیماری مالاریا اطلاعات و یا تجربه ای دارید که می تواند برای خوانندگان این مقاله مفید باشد در قسمت نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.»
منبع: