درد پریود حالتی شایع و طبیعی در چرخه ی قاعدگی است. اکثر بانوان در مقطعی از زندگی خود به آن مبتلا می شوند. درد پریود که معمولاً به صورت گرفتگی عضلات دردناک در شکم احساس می شود می تواند به کمر و ران فرد هم گسترش یابد. درد قاعدگی گاهی مثل اسپاسم شدید اتفاق می افتد، و گاهی هم به صورت خفیف و کاملا قابل تحمل.

علت درد پریودی شدید چیست؟
علت درد پریود ماده ای شیمیایی به نام پروستاگلاندین است که ترشح آن انقباضات شدید در دوره ی قاعدگی را تحریک می کند. درد از ابتدای ترشح این ماده تا انتهای تخریب شدن باف رحم طبیعی است. البته درد دوره پریودی با بالا رفتن سن کم کم کاهش می یابد. لازم است بدانید که برخی دیگر از دردهای پریود نه به خاطر قاعدگی بلکه به دلیل برخی از بیماری های زنان مرتبط با رحم و لگن ایجاد می شوند. در بعضی موارد ممکن است این درد بسیار شدید باشد. برخی از علل درد شدید در این دوره عبارتاند از:

- انقباض رحم: هنگامی که بدن یک زن برای ریزش لایه داخلی رحم منقبض میشود، درد شدیدی که به عنوان درد پریودی شناخته میشود، رخ میدهد که کاملا طبیعی است.
- بیماریهای رحم و تخمدان: بیماریهای رحم و تخمدان مانند عفونتها، کیست تخمدان و فیبرومهای رحمی میتواند باعث درد شدید شود.
- عوامل روانی: استرس و اضطراب میتواند باعث درد شدید شود و احساس درد را تشدید کند.
- بیماری های گوارشی: برخی بیماری های گوارش مانند عفونت معده، یبوست و اسهال میتواند باعث درد شدید در دوره قاعدگی شود.
درد شدید در برخی زنان ممکن است به اندازهای زیاد باشد که بر روی فعالیتهای روزانه تأثیر بگذارد و حتی آن ها را دچار حالت تهوع و استفراغ از درد زیاد کند! در این موارد، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا علت درد شدید شما بررسی شود و درمان مناسب صورت بگیرد. اگر هم امکان مراجعه ی حضوری را ندارید می توانید به راحتی از خانه و با استفاده از خدمات کلینیک مجازی دکتر مایکو استفاده کنید. امکان مشاوره ی آنلاین یعنی به صورت تصویری، متنی و تلفنی برای اولین بار در ایران از طریق سامانه ی دکترمایکو فراهم شده است.
دل درد پریودی چگونه است؟
پس از دوره pms و در هنگام درد قاعدگی است که خونریزی شما شروع می شود. دل درد پریود درواقع به معنی آمادگی یا شروع تخریب لایه هایی از جداره داخلی رحم است. این درد همیشه و در همه ی افراد یکسان نیست. ممکن است گاهی اسپاسم شدید و گاهی هم دردی نه چندان شدید ولی طولانی و یکنواخت را تجربه کنید.

چرا درد پریودی انقدر زیاد است؟
در طول قاعدگی، رحم منقبض می شود تا به بیرون راندن پوشش خود کمک کند. مواد هورمونی (پروستاگلاندین ها) که در درد و التهاب نقش دارند، باعث انقباض عضلات رحم می شوند. سطوح بالاتر پروستاگلاندین ها با دردهای شدید قاعدگی همراه است.
چگونه می توانم درد پریود را متوقف کنم؟
با تغییر شیوه زندگی و درمان خانگی درد پریودی:
- به طور منظم ورزش کنید. فعالیت بدنی، از جمله رابطه جنسی، به کاهش دردهای قاعدگی در برخی از زنان کمک می کند.
- از گرما استفاده کنید. یک حمام داغ یا استفاده از پد گرم کننده، بطری آب گرم یا چسب حرارتی در قسمت پایین شکم ممکن است دردهای قاعدگی را کاهش دهد.
- مکمل های غذایی را امتحان کنید.
- استرس را کاهش دهید.

چه زمانی درد پریودی را جدی بگیریم؟
برای اکثر زنان، گرفتگی و نفخ معده از علائم معمول پریود است که ماهانه برایشان اتفاق می افتد. اما هنگامی که درد خیلی شدید، همراه با خونریزی زیاد، تب، یا احساس ناگهانی بدتر از آنچه قبلاً تجربه کرده اید است وقت آن شده که به پزشک مراجعه کنید تا علت را بیابید. برای اینکار کافیست لیست متخصصان دکتر مایکو را بررسی و نوبت ویزیت حضوری و یا آنلاین خود را ثبت کنید.
آیا درد قاعدگی با افزایش سن کم می شود؟
با افزایش سن درد پریودی باید کمتر شود. همانطور که گفته شد خونریزی، درد و گرفتگی های خیلی شدید ممکن است نشانه ی مشکلات بزرگتری مثل رشد فیبروم، کیست ها و دیگر مشکلات باشد که نیاز به بررسی پزشک دارد.
البته باز هم ممکن است زنان با افزایش سن، به خصوص در دهه 30 و 40 سالگی، درد پریود شدیدتری را تجربه کنند. این درد غیر قابل تحمل می تواند همراه با علائم دیگری مانند پریود نامنظم، درد هنگام رابطه جنسی، ترشحات بدبو و یا عفونت واژن باشد. برخی از این شرایط نیاز به مراقبت پزشکی دارند.

آیا شکلات تلخ به کاهش درد پریود کمک می کند؟
شکلات تلخ به خاطر منیزیم زیادی که دارد ممکن است به کاهش درد قاعدگی کمک کند. منیزیم به شل شدن ماهیچه ها و کاهش تولید ترکیباتی که انقباض رحم را هدف گرفته اند کمک می کند. مس، یکی دیگر از مواد مغذی موجود در شکلات تلخ نیز ممکن است نقش داشته باشد.
برای درد پریودی چی خوبه بخوریم؟
قطعا برای شما هم سوال پیش آمده که برای دل درد پریودی چی خوبه بخوریم؟ به طور طبیعی، خوردن غذاهایی که التهاب را در بدن کاهش می دهد، به کاهش درد قاعدگی کمک می کند. این غذاها شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل و دانه ها است. تحقیقات نشان داده است که الگوی غذایی گیاهی به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.
همچنین برای درمان درد پریود میتوانید از انواع قرص های ضدالتهابی غیراستروئیدی استفاده کنید. معمولا قرص ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن برای کاهش درد قاعدگی مفید است. البته ممکن است پزشک گاهی برای دردهای خفیف تا متوسط مفناکیک اسید تجویز کند.

بستنی برای درد پریود خوب است؟!
مصرف زیاد لبنیات در این دوره خیلی ایده ی خوبی نیست زیرا می تواند باعث گرفتگی عضلات شود. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و بستنی حاوی اسید آراشیدونیک (اسید چرب امگا 6) هستند که می تواند التهاب را افزایش داده و درد پریود شما را تشدید کند.
انواع درد پریودی چیست؟
در این بخش می خواهیم انواع دردهای پریودی را بشناسیم. درد قاعدگی کاملا طبیعی و از نشانههای رایج در این دوره در زنان است. این دردها میتوانند متفاوت باشند و عموما شامل موارد زیر است:
- درد شکم: درد شکم در این دوره بسیار رایج بوده و ممکن است به صورت تیز و حاد یا درد مزمن باشد.
- کمردرد: در برخی زنان، درد این دوره ممکن است به پشت و ستون فقرات نیز بزند.
- سردرد: درد سر معمولاً در اثر تغییرات هورمونی در این دوره رخ میدهد.
- درد در مناطق مختلف بدن: برخی زنان ممکن است درد در مناطق مختلف بدن خود را در این دوره تجربه کنند، مانند درد در سینهها، پاها و دستها.

دردهای پریودی میتوانند با مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن، مفنامیک اسید و یا با استفاده از روشهای طبیعی مانند گرم کردن شکم و استراحت کاهش یابند. در صورتی که این دردها شدید شوند و با مصرف داروهای ضد درد بهبود نیابند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. گاهی برای کاهش درد پزشک مجبور به تجویز آمپول هم می شود که فورا درد را کاهش می دهد.
درمان درد پریودی
برای درمان دل درد پریودی میتوانید از روشهای طبیعی و یا داروهای ضد درد استفاده کنید. در ادامه تعدادی از روشهای درمانی برای درد این دوره آورده شده است.

- ماساژ برای درد پریودی: در این دوره رحم منقبض میشود تا بتواند پوشش داخلیاش را دفع کند. این منقبض شدن میتواند در برخی دردهای قابل تحمل و در برخی دردهای خیلی شدیدی ایجاد کند. طوری که دیگر ادامهی کارهای روزمره ممکن نیست. ماساژ یکی از راههای کاهش این دردهاست. اگر ساکن تهران هستید میتوانید خیلی راحت نوبت ماساژ بانوان در تهران را در این لینک به صورت آنلاین ثبت کنید.
- مسکنها: داروهایی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و پاراستامول میتوانند به شما کمک کنند تا درد این دوره را کاهش دهید.
- کمپرس گرم: گرم کردن شکم و ناحیه پایینی آن با استفاده از دستمال و یا حوله گرم میتواند به شما در کاهش درد کمک کند.
- ورزش: ورزشهای سبک مانند پیادهروی و یوگا میتوانند به شما در کاهش درد کمک کنند. از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنید.
- تغذیه سالم: مصرف مواد غذایی سالم و پرخاصیت مانند میوهها، سبزیجات و مواد غذایی حاوی فیبر میتواند در کاهش درد موثر باشد.
- روغنهای گیاهی: استفاده از روشهای طبیعی مانند روغن گل رزماری، روغن کرچک و چای آنتیاسترس میتواند در درمان درد مفید باشد.
اگر درد شما شدید است و روشهای بالا تاثیری در کاهش درد شما ندارند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و راههای درمان درد پریودی دیگر را بررسی کنید. در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهای تنظیمی هورمونی را به شما تجویز کند یا با توجه به شدت درد، نیاز به انجام معاینات دیگر داشته باشید.

کاهش سریع درد پریود
برای کاهش درد پریودی سریع مصرف مسکنها از جمله روشهایی است که برای بسیاری از بانوان موثر است. تقریباً هر نوع مسکنی میتواند به کاهش درد این دوره کمک کند، اما داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) بهترین نتیجه را دارند. بر اساس گزارش کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان، این داروها (مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین) نه تنها درد و التهاب را تسکین میدهند، بلکه اثر پروستاگلاندین را نیز کاهش میدهند. از روشهای دیگری مانند گرم کردن شکم، یوگا، روغن مالیدن به شکم و… نیز میتوانید برای کاهش درد این دوره استفاده کنید.
«اگر شما هم دچار درد پریودی شدید یا خفیف می شوید و راهی برای کنترل آن سراغ دارید آن را با خوانندگان دیگر در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.»
منابع:
سوالات شما
درد پریودی چقدر است؟
دل درد پریود به معنی آمادگی یا شروع تخریب لایه هایی از جداره داخلی رحم است. این درد همیشه و در همه ی افراد یکسان نیست. ممکن است گاهی اسپاسم شدید و گاهی هم دردی نه چندان شدید ولی طولانی و یکنواخت را تجربه کنید. همچنین انواع درد قاعدگی شامل دل درد، کمردرد، سردرد، درد سینه، درد پاها و دستها می شود که در افراد متفاوت است.
برای درد پریودی چی خوبه بخوریم؟
مصرف مواد غذایی سالم و پرخاصیت مثل میوهها، سبزیجات و مواد غذایی فیبردار، شکلات تلخ و دمنوش میتواند در کاهش سریع درد پریود به شما کمک کند. همچنین برای درمان درد پریود میتوانید از انواع قرص های ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن استفاده کنید. البته ممکن است پزشک گاهی برای دردهای خفیف تا متوسط مفناکیک اسید تجویز کند.
2 دیدگاه
خواستم 5 ستاره بدم اما یک ستاره روشن شد*بسیار کاربردی و آموزنده
لطف دارید دوست عزیز. خوشحالیم که همراه مجله دکتر مایکو هستید.