آرتروز گردن می تواند باعث درد و سفتی گردن شود که معمولا به خاطر ساییده شدن و یا پارگی دیسک های ستون فقرات اتفاق می افتد. آرتروز گردن در جوانی هم ممکن است اتفاق بیفتد اما بیشتر در افراد بالای 60 سال شایع است. البته این بیماری از آن دست مشکلاتی نیست که فقط با جراحی قابل حل باشد و راه های زیادی برای درمان علائم و درد آن وجود دارد. در این مقاله از دکتر مایکو با ما همراه باشید تا با این راه ها آشنا شویم.

آرتروز گردن چیست؟
علاوه بر سن، شرایط کاری فرد و فشار مداوم و زیاد به گردن می تواند باعث این نوع دردناک از آرتروز شود. گردن فرد وقتی دچار این مشکل می شود که دیسک های ستون فقرات او فرسوده و یا خشک شده باشد. گاهی درد آرتروز گردن پخش می شود و کتف، دست راست و یا چپ هم درگیر می کند. بنابراین لازم است حتما به موقع برای تشخیص و درمان این بیماری اقدام کنید.

آرتروز گردن و درد دست چپ و راست
درگیر شدن مفاصل، دیسک ها و مهره ها در گردن می تواند باعث ایجاد درد، التهاب و مشکلاتی در دست هم شود. این درد گسترش یافته فرد را از انجام کارهای روزمره و حتی خوابیدن راحت محروم می کند پس مراجعه به پزشک یک امر ضروری است. برای اینکه می توانید به راحت با پزشکان دکتر مایکو مشورت کنید که به روش های مختلف ویزیت حضوری، متنی، تلفنی و حتی تصویری از داخل خانه به شما خدمت رسانی می کنند.
علائم آرتروز گردن و دست
- درد و سفتی مزمن در گردن که ممکن است در هنگام ایستادن بدتر شود.
- صدا یا احساس ترکیدن در گردن هنگام حرکت
- انقباضات غیر ارادی عضلات (اسپاسم عضلانی) که باعث درد یا کاهش حرکت یا سردردهایی می شود که از گردن شروع می شوند.
- بی حسی و ضعف در بازوها، دست ها و انگشتان
- ضعف در پاها و مشکل در راه رفتن
- خستگی و اختلالات خواب
- تحریک پذیری
- مشکلات هنگام کار کردن
- درگیری آرتروز گردن و شانه

آرتروز گردن در جوانی
آیا یک نوجوان 16 ساله می تواند آرتروز داشته باشد؟ آرتریت به اندازه ی افراد بزرگسال، جوانان را تحت تاثیر قرار نمی دهد، اما بسیاری از نوجوانان هنوز به آن مبتلا می شوند! جوانان زمانی دچار آرتروز گردن و شانه یا دست می شوند که دیسک های ستون فقراتشان فرسوده شده باشد یا خشک شده باشد. بنابراین در هر سنی که باشید ممکن است با کمی بی احتیاطی دچار مشکلاتی دردناک مانند آرتروز شوید.
خطرات آرتروز گردن
به مرور زمان، آرتروز گردن ممکن است باعث ایجاد خارهای استخوانی یا لکه های ناهمواری شود که روی استخوان ها ایجاد میشود و مشکلاتی در رباط ها و دیسک های فرد ایجاد می کند. حتی کانال نخاعی هم ممکن است باریک شود و روی نخاع و اعصاب به بازوها فشار بیاورد که باعث درد شدید می شود.
آیا می توانید از گسترش آرتروز گردن جلوگیری کنید؟
پیشرفت این بیماری را می توان با ترکیبی از دارو، درمان و تغییر شیوه ی زندگی کاهش یا متوقف کرد.

درمان آرتروز گردن
انواع راه های درمان آرتروز گردن و دست عبارتند از:
- فیزیوتراپی
- دارو درمانی
- گرما درمانی
- یخ درمانی
- تزریق
- اصلاح حرکت
- ترک اعتیاد به سیگار
- مسکن ها
- تغییر سبک زندگی و ورزش
- ماساژ درمانی
- استراحت
- عمل جراحی
- پوشیدن گردنبند طبی
درمان آرتروز گردن در منزل
در کنار مراجعه به پزشکان و انجام فیزیوتراپی، می توانید فرآیند درمان آرتروز گردن را در خانه هم با استفاده از سرمادرمانی، گرمادرمانی و تغذیه ی مناسب سرعت ببخشید. درمان های حرارتی به رفع سفتی، بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری بدن کمک می کند. درمانهای سرمایی درد و التهاب را کاهش میدهند که انجام آنها پس از فعالیت بدنی مفید است.

بهترین قرص برای آرتروز گردن
در برخی موارد که بیمار درد زیادی داشته باشد، پزشک ممکن است یک سری مسکن مانند ایبوپروفن برای استفاده ی طولانی مدت او پیشنهاد کند. از دیگر داروهای پیشنهادی می توان به این موارد اشاره کرد:
- داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن
- دیکلوفناک
- کورتیکواستروئیدها (در موارد شدید)
- گلوکوزامین (مکمل غذایی)
برای آرتروز گردن چی بخوریم؟
- ماهی های چرب برای اسیدهای امگا3
- آجیل مخصوصا بادام ها
- توت ها، گیلاس و انگور
- سبزیجات مخصوصا بروکلی
- روغن زیتون
- چای سبز
- سیر
- غلات کامل
- زنجبیل
- پروتئین های بدون چربی
- لبنیات و گوشت
- ادویه ها
مکمل های غذایی که تاکنون توسط محققان برای تسکین درد، سفتی و سایر علائم آرتروز گردن شناخته شده اند عبارتند از گلوکزامین و کندرویتین، اسیدهای چرب امگا 3، SAM-e و کورکومین.

ورزش برای درمان آرتروز گردن
وقتی به فیزیوتراپ مراجعه کنید حتما برای ادامه ی ورزش در خانه هم حرکت هایی به شما آموزش داده می شود. این پیشنهادها ممکن است از حرکات زیر باشند:
- خم شدن
- چرخش به طرفین
- اسلاید بک
- یوگا
- حرکت سلام بر خورشید
- حرکت ماهی
- کبری پوز
- حرکت کروکودیل
- حرکت نوزاد
- حرکت نیمه قایق
- حرکت نیمه ملخ
- حرکت حمله مار
- چرخش آرنج
- حرکت گربه
بدون مشورت با پزشک این حرکات را انجام ندهید.
آیا پیاده روی به آرتروز گردن کمک می کند؟
نتایج تحقیقات نشان می دهد که داشتن پیاده روی حداقل روزانه به میزان هزار قدم، خطر گردن درد را تا 14 درصد در افرادی که مشاغل کم تحرک دارند کاهش می دهد!

پماد برای آرتروز گردن
یکی از پمادهایی که می توانید برای کاهش دردهای گردن از آن استفاده کنید، پماد متیل سالیسیلات است که تاثیر ضدالتهابی و تسکینی دارد.
بالش طبی برای آرتروز گردن
بالش های طبی به صورت کلی به افزایش کیفیت خواب کمک می کنند. طراحی این بالش ها طوری است که از سر و گردن فرد مراقبت زیادی می کند و حتی از ایجاد آرتروز گردن جلوگیری می کند. همچنین تحقیقات نشان داده اند که این بالش ها در کاهش درد گردن هم بسیار موثرند. قیمت این بالش در هنگام نگارش مقاله از حدود 600 هزار تومان تا 1 میلیون و 500 است.

آیا می توانید با آرتریت گردن یک زندگی عادی داشته باشید؟
آرتریت گردن در افراد بالای 60 سال بسیار شایع است و حدود 85 درصد به آن مبتلا می شوند. علائم معمولاً بدون جراحی قابل درمان اند پس شما می توانید با برنامه ی درمانی مناسب از پزشکان دکتر مایکو به زندگی با کیفیت خوبی ادامه دهید.
«اگر شما هم دچار آرتروز گردن شده اید می توانید علائم و نحوه ی درمان و کنترل درد خود را با سایر خوانندگان این مقاله در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.»
منابع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/neck-arthritis
https://www.cedars-sinai.org/health-library/diseases-and-conditions/a/arthritis-of-the-neck.html