نتایج تحقیقی در آفریقای جنوبی نشان میدهد خطر عفونت مجدد با سویه اُمیکرون سه برابر بیشتر از سویههای پیشین ویروس کروناست.
جولیت پولیام، از مرکز مدلسازی و تحلیل اپیدمیولوژیک آفریقای جنوبی و هری مولتری از مرکز ملی بیماریهای واگیر، اظهار کردند: این یافته شواهدی از توانایی سویه اُمیکرون برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی را ارائه میکند.
محققان خاطرنشان کردند: این مطالعه بر اساس دادههای جمعآوری شده از طریق سیستم بهداشتی آفریقای جنوبی با حدود ۲.۸ میلیون عفونت ویروس کرونا تایید شده بین مارس ۲۰۲۰ تا ۲۷ نوامبر سال میلادی جاری انجام شده است. از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۷۰ مورد مشکوک به عفونت مجدد بودند.
آنان افزودند: در حال حاضر اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اُمیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر آن بر شدت بیماری است.
این سویه به سرعت در صنعتیترین منطقه آفریقا گسترش یافته و بر اساس دادههای دولت آفریقا، تعداد موارد جدید در روز پنجشنبه از ۱۱ هزار نفر فراتر رفته است؛ در حالی که ۲ هفته پیش این رقم ۵۸۵ بود.
به گفته موسسه ملی بیماریهای واگیر در گوتنگ، ثروتمندترین استان و کانون کووید ۱۹ هر فرد آلوده به طور متوسط میتواند ویروس را به ۲.۳۳ نفر دیگر منتقل کند.
طبق نتایج این مقاله تحقیقاتی که هنوز توسط همکاران مورد بررسی قرار نگرفته است، انواع بتا یا دلتا در اصل به دلیل افزایش قابلیت انتقال و نه فقط به دلیل فرار از ایمنی منتشر میشود.
آفریقای جنوبی کشف نوع جدیدی را که بعدا به نام اُمیکرون نامگذاری شد، در ۲۵ نوامبر اعلام کرد زیرا موارد ابتلا به این بیماری افزایش و سویه در سراسر جهان گسترش یافت.
آن فون گوتنبرگ، میکروبیولوژیست بالینی در موسسه ملی بیماریهای واگیر آفریقای جنوبی، گفت: این ویروس ممکن است از نظر توانایی انتشار یا مسری بودن شبیه به دلتا باشد. با این حال اکنون حساسیت جمعیت بیشتر شده زیرا مصونیت با ابتلا به بیماری در برابر دلتا محافظت میکرد و اکنون با اُمیکرون به نظر نمیرسد که اینطور باشد.
البته محققان این تحقیق نگفتند که کدام بخش از عفونتهای مجدد به عنوان موارد سویه اُمیکرون تایید شده است یا اینکه آیا این سویه موجب بیماری جدی در این افراد شده است یا خیر.
این مطالعه همچنین حفاظت ارائه شده توسط واکسیناسیون را بررسی نکرده است. واکسنهای ویروس کرونا لایههای مختلفی از پاسخ ایمنی را تحریک میکنند، برخی برای جلوگیری از عفونت و برخی دیگر برای جلوگیری از بیماری شدید در صورت آلوده شدن فرد موثر هستند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
دیدگاهتان را با ما در میان بگذارید