واکسن ها نقش مهمی در کاهش شیوع کرونا ایفا کرده اند، با این حال، اثربخشی آنها به مرور زمان کاهش می یابد.
در مطالعات جدید، محققان دریافتند که آنتیبادیهایی که افراد در پاسخ به واکسنهای کرونا تولید میکنند پس از 6 ماه 57 درصد کاهش مییابد.
یک تحقیق جامع درباره واکسنهای کرونا نشان داد که تعداد آنتیبادیهایی که بدن در پاسخ به واکسن کووید-19 سینوفارم و آسترازنکا تولید میکند تنها در 6 ماه به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
این مطالعه، که برای انتشار در مجله پزشکی بیوشیمی پذیرفته شده است و به عنوان پیش چاپ در دسترس است، همچنین نشان داد که سن یا جنسیت یک فرد بر تعداد آنتی بادی هایی که در پاسخ به واکسن تولید می کند تأثیر می گذارد.
این تحقیق به بحث در مورد استفاده از واکسنهای تقویتکننده برای کووید-19 و اینکه آیا آنها باید به جمعیتهای «آسیبپذیر» خاص محدود شوند یا به صورت جهانی عرضه شوند، کمک خواهد کرد.
کاهش ایمنی
یکی از دستاوردهای بزرگ پاسخ به شیوع کووید-19، توسعه سریع واکسنهای ایمن و موثر توسط دانشمندان است.
طبق گزارش های اولیه، با تاثیر گذاری و عملکرد مثبت 90 درصدی، بسیاری از واکسن ها به طور قابل توجهی از انتظارات دانشمندان فراتر عمل کردند.
اگرچه واکسنها در برابر نوع کرونا دلتا کمتر مؤثر بودهاند، اما همچنان محافظت قابلتوجهی بهویژه در برابر موارد شدید کووید-19 ارائه میکنند.
با این حال، دانشمندان می دانند که ایمنی به دست آمده از طریق واکسیناسیون معمولاً با گذشت زمان از بین می رود.
در زمینه شیوع و همهگیری کووید-19، درک چندین عامل مرتبط – از جمله اینکه چقدر طول میکشد تا مصونیت از بین برود، چقدر تاثیر واکسن کاهش مییابد، و چه کسی در درجه اول تحت تأثیر قرار میگیرد – برای تصمیمگیری در مورد زمان اجرای تزریقهای تقویتکننده مهم است.
به طور کل با دانستن اینکه آنتی بادیهای بدن در مرور زمان رو به کاهش هستند، توصیه میشود بعد از اتمام بازه زمانی 6 ماهه نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام فرمایید.